🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Wegański krem z polewą owocową Automatisch übersetzt

Łatwy 19 lutego 2024
Czas przygotowania:
20 Min.

Czy nadszedł czas na kremowy deser? Odpowiedź na to pytanie może być tylko twierdząca! Mamy dla Ciebie idealny przepis: wegański krem na bazie tofu z polewą ze świeżych owoców. Deser można przygotować w mgnieniu oka i zaspokoi apetyt na słodycze! Miłej zabawy z przepisem.

400 g Silken tofu
3 Tsp. Cukier waniliowy
2 Stk. Banany
200 g Mrożone jagody
3 tbsp. Chiasamen
4 tbsp. Woda
2 Tsp. Sok z cytryny
6 tbsp. Komosa ryżowa
  • Krok 1/6

    Najpierw zmiksuj jedwabiste tofu z cukrem waniliowym i przelej do słoika.

  • Krok 2/6

    Następnie zmiksuj banany z mrożonymi jagodami, sokiem z cytryny i wodą w blenderze.

  • Krok 3/6

    Następnie można dodać nasiona chia i przelać mieszaninę do miski.

  • Krok 4/6

    Teraz należy odstawić wszystko na około 10 minut, aby nasiona chia mogły napęcznieć.

  • Krok 5/6

    Następnie wylej przecier owocowy na krem z tofu i wstaw do lodówki na co najmniej pół godziny.

  • Krok 6/6

    Na koniec udekoruj wegański krem dmuchaną komosą ryżową, aby nadać mu nieco więcej smaku!

Co inni mówią o Wegański krem z polewą owocową

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka