🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Przepis na granolę - przygotuj własne chrupiące musli Automatisch übersetzt

Łatwy 19 lutego 2024
Czas pieczenia/odpoczynku:
10 Min.

Pokazujemy, jak zrobić własną chrupiącą granolę! Granola jest jedną z ulubionych opcji śniadaniowych, szczególnie w USA i niektórych częściach Ameryki Południowej. W przeciwieństwie do gotowego musli z dodatkiem białego cukru, przedstawiamy alternatywę dla domowej granoli. Miłej zabawy z przepisem!

  • Krok 1/5

    Najpierw należy z grubsza posiekać nożem orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie i nasiona słonecznika.

  • Krok 2/5

    Następnie w misce wymieszaj płatki owsiane, orzechy nerkowca, nasiona słonecznika, orzechy brazylijskie, siemię lniane, płatki kukurydziane, sól i cynamon.

  • Krok 3/5

    Teraz należy również dodać syrop ryżowy do miski i mieszać, aż równomiernie przylgnie do mieszanki.

  • Krok 4/5

    Następnie wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź na niej granolę, po czym umieść ją w piekarniku na 10 minut w temperaturze 170°C z termoobiegiem. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 120°C i na chwilę wyjąć blachę do pieczenia.

  • Krok 5/5

    Teraz możesz rozsypać na wierzchu cukier kokosowy i w międzyczasie wymieszać granolę. Następnie piecz przez kolejne 5 minut. Po upieczeniu możesz uszlachetnić upieczoną granolę suszonymi owocami, świeżymi owocami i nibsami kakaowymi i cieszyć się nią na ciepło lub schłodzoną.

Co inni mówią o Przepis na granolę - przygotuj własne chrupiące musli

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka