🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Zwiewny makowiec z orzechami i bez mąki Automatisch übersetzt

Średni 25 listopada 2019
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas przygotowania:
40 Min.

To ciasto zapewnia ciepło w chłodne dni.

1 Prise Sól
5 Białko
1 Ei
180 g Masło
5 Żółtko jaja
200 g Mohn
200 g Orzechy włoskie
200 g Cukier z kwiatu kokosa
0,5 Tsp. Wanilia w proszku
1 point of a knife Goździki
0,5 Tsp. Cynamon
1 Prise Imbir
  • Krok 1/8

    Rozgrzej piekarnik do 180°C (piekarnik konwekcyjny 165°C). Umieść blachę na środku i wyłóż ją papierem do pieczenia.

  • Krok 2/8

    Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę.

  • Krok 3/8

    W drugiej misce wymieszaj żółtko, całe jajko, zmiękczone masło i cukier.

  • Krok 4/8

    Dodaj po łyżce zmielonych orzechów, maku i przypraw i dobrze wymieszaj.

  • Krok 5/8

    Na koniec dodaj ubite białko i przelej do przygotowanej formy.

  • Krok 6/8

    Piec przez około 40 minut. Jeśli ciasto zbyt szybko zbrązowieje, zmniejszyć temperaturę i przykryć ciasto folią aluminiową.

  • Krok 7/8

    Pozostawić do lekkiego ostygnięcia, wyjąć z formy z papierem do pieczenia i pozostawić do ostygnięcia.

  • Krok 8/8

    W razie potrzeby posypać mieszanką cynamonu i cukru kokosowego.

Co inni mówią o Zwiewny makowiec z orzechami i bez mąki

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka