🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Makaroniki kokosowe z daktylami Automatisch übersetzt

Łatwy 20 lutego 2024
Czas przygotowania:
15 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
15 Min.

Te pyszne kokosowe makaroniki są słodzone daktylami zamiast rafinowanym cukrem, co nadaje im aromatyczny karmelowy smak.

150 g Daktyle Medjool
250 g Płatki kokosowe
50 g Mąka kokosowa
50 g mielone migdały
2 tbsp. Mandelmus
2 tbsp. Mandelmus
2 tbsp. Mandelmus
1 tbsp. Syrop klonowy
1 Tsp. Proszek do pieczenia
0,5 Tsp. mielona wanilia
1 Prise Kardamon
1 Prise Sól
70 g ciemna czekolada
1 Tsp. Olej kokosowy
  • Krok 1/7

    Wymieszaj suche składniki w misce.

  • Krok 2/7

    Zetrzyj daktyle Medjool i umieść je w blenderze z syropem klonowym i odrobiną wody, jeśli to konieczne, aż do uzyskania jednorodnej masy. Dodać masło migdałowe.

  • Krok 3/7

    Wymieszaj suche składniki z masą daktylową i uformuj małe makaroniki.

  • Krok 4/7

    Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra/dół.

  • Krok 5/7

    Włóż makaroniki do piekarnika i piecz przez co najmniej 15 minut.

  • Krok 6/7

    Rozpuść gorzką czekoladę i olej kokosowy w kąpieli wodnej.

  • Krok 7/7

    Polej czekoladą kokosowe makaroniki i pozostaw wszystko do ostygnięcia.

Co inni mówią o Makaroniki kokosowe z daktylami

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka