🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Chrupiące wegańskie ziemniaki "Parm" Automatisch übersetzt

Średni 13 czerwca 2024
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
45 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
1 godz.

Dzięki tym chrupiącym ziemniakom w mundurkach udowadniamy, że naszą wegańską organiczną polewą do makaronu można posmarować znacznie więcej niż tylko makaron.

1 200 g Ziemniaki woskowe
0,5 Schale Wegański organiczny dodatek do makaronu
1 mały pęczek koperku
1 mały pęczek pietruszki
2 tbsp. Tahini
5 tbsp. Alternatywa dla jogurtu roślinnego
2 Cebula dymka
40 ml Sok z cytryny (sok z 1/2 dużej cytryny)
1 Prise Sól
1 Prise Pieprz
90 ml Olej rzepakowy
3 Cebula dymka, pokrojona w krążki
3 Ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
1 tbsp. Sezam
  • Krok 1/6

    Obierz ziemniaki i pokrój na kawałki.

  • Krok 2/6

    Umieść kostki ziemniaczane we wrzącej, osolonej wodzie i gotuj przez około 10 minut (aż będzie można je łatwo przebić widelcem). Następnie odcedź wodę i potrząśnij garnkiem i pokrywką, aby nieco zszorstkować powierzchnię ziemniaków.

  • Krok 3/6

    Zamarynuj ziemniaki oliwą z oliwek i odrobiną soli, a następnie piecz w temperaturze 220 stopni góra/dół na złoty kolor (zajmuje to około 1 godziny). Następnie obtocz ziemniaki w wegańskiej polewie makaronowej.

  • Krok 4/6

    Aby przygotować olej z dymki i czosnku, rozgrzej olej rzepakowy na patelni, smaż na nim dymkę przez kilka minut, a następnie dodaj czosnek. Smażyć jeszcze przez kilka minut (w sumie około 7-8 minut), uważając, aby czosnek nie ściemniał. Na koniec wmieszać nasiona sezamu.

  • Krok 5/6

    Aby przygotować zielony krem, przekrój dymkę na pół i krótko podsmaż na niewielkiej ilości oleju na patelni. Następnie zmiksować w blenderze razem z pozostałymi składnikami (mały pęczek koperku, 1 mały pęczek pietruszki, 3 łyżki tahini, 5 łyżek jogurtu alternatywnego, sok z 0,5 cytryny oraz sól i pieprz).

  • Krok 6/6

    Rozłóż śmietanę na talerzach i podawaj ziemniaki na wierzchu. Udekorować olejem z dymki.

Co inni mówią o Chrupiące wegańskie ziemniaki "Parm"

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka